Några till,,,

Nuförtiden läser jag mer än tidigare vilket jag tror beror på att jag behöver avlastningen i hjärnan att gå in i andra v”världar”. Att läsa är en underbar avkoppling, det ska bara finnas tid i att läsa fokuserat och med inlevelse. Annars blir ju en bok tråkig. Det är väl också så att historien kanske inte intresserar en men ibland får man läsa på ett tag för att sedan ”fastna”. Jag har nu avverkat tre böcker under en tid som jag tänkte jag visar här, detta forum som är en del av mitt minne.

Familjen av Johanna Bäckström Lerneby

En bok som bygger på reportage gjorda från en verklighet. En bok om områden i samhället som upplevs bli svikna och hur det uppstår andra som tar tag i situationer.  Det är en bok om vissa av våra samhällsproblem idag som känns svåra. Den visar också på vikten av att samhället går ihop i en enad front så att det inte skapas parallellsamhällen med egna lagar. Läsvärd för den som är sammhällsintresserad.

En liten bok om medarbetarskap av Stefan Söderfjäll och Christopher Svensson.

En bok om organisationer som bygger på forskning kring medarbetarskap och kvaliteten av densamma. Kort och koncis med indelade kapitel. En bok som är intressant och om man önskar nyttan med den säkerligen behöver komma tillbaka till och ev testa i verkligheten.

Slutet blir vår början av Chris Whitaker  (vinnare av The CWA Gold Dagger)

En hitsora om en mördare, barn och ett samhälle. En spänningsroman där det inte tar slut med händelser och där kopplingarna visar sig i slutet. Berörande och svår att lägga ifrån sig när man kommit en bit på väg. Upplevde boken lättläst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.