Omgiven av idioter,,,

Under hösten har jag i samband med resan till och från jobbet lyssnat på en bok som heter Omgiven av idioter; hur man förstår dem som inte går att förstå. Boken är skriven av Thomas Erikson.

Thomas Erikson är beteendevetare, coach, föreläsare, ledarskapstränare och författare.

Jag är fascinerad av vårt beteende i möten, i kommunikation och vilken påverkan det har på omgivningen. Kan man klassificera oss människor i färger eller bokstäver? Det blir alltid så generellt beskrivet. Jag kan se mig som en av färgerna som beskrevs i boken och insåg att jag är ännu fler färger; men vilka?  Visst finns det beskrivningar som gör att man ser människors beteenden på ett annat sätt.  Men om jag vill se förändring i ett möte, ett beteende så tror jag att förändringen måste börja hos mig själv.

För den som gillar och är intresserad i ämnet så är boken lättläst och smårolig.

2 svar på ”Omgiven av idioter,,,

  1. Var ”tvungen” att gå in och läsa efter vårt samtal och denna bok har jag tänkt beställa men kanske bra att ladda ner och lyssna istället. Tror det blir så, tack för din recension.

    • Varsågod, jag är inte så bra på recensioner. Jag tycker om eller inte,,, vet ibland inte varför. Språket kan avgöra, innehållet ibland och om jag får bilder av texten så blir det bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.