Att läsa,,,

är ett nöje. Och när en historia i en bok trollbinder en då har jag svårt att lägga undan boken, vill bara läsa och läsa. Självklart finns det andra typer av böcker, bland annat de som ska läsas långsamt och med eftertänksamhet. När jag läst klart en bok så behöver jag en liten paus innan jag ger mig på en ny. Ibland så känner jag för att byta genre så det inte blir samma, samma, för jag är rädd för att historierna vävs in i varandra. Här är två böcker jag läste i slutet av förra året. Just nu ¨läser jag en bok av Toni Morrison, en Nobelpristagare. Det är ingen ny utgiven bok utan från 1990-talet tror jag. Jag har en bokhylla fylld med olästa böcker som behöver läsas, som denna. Återkommer med recension, kan bara meddela att den växer ju mer man läser.

Först ut är Lisa Bjurwalds Tills bara aska återstår. Lisas debutroman är detta. Den handlar om organiserad brottslighet och om hur människoliv ibland är så lite värderat. När jag hade läst klart denna så läste jag en artikel i tidningen om ett liknande fall som tas upp i romanen vilket kändes påtagligt och nära. En spännande roman med obehagliga inslag som mord, människohandel och hur historien hinner ikapp oss ibland.

Den andra boken jag läste är av en helt annan sort. På P1 finns ett program som heter Tankar för dagen där olika personer ger oss sin syn på vad som helst. Bob Hansson har funderat och återgett sina tankar i ett antal av dessa program. En del av dessa har han samlat i denna bok som heter lika som radioprogrammet. Boken ska läsas med eftertänksamhet. Finns mycket tänkvärt. En bok att läsa om man vill fundera på ett annat sätt om att vara snäll, blanda annat.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.