Storstad

En storstad av stora mått – NEW YORK. Fjärde gången jag är där och jag ska tillbaka igen. Jag är inte där för shoppingens skull utan för pulsen, människorna och det annorlunda mot min egen vardag.

Storstad

Storstad

Central Park är en 3,4 km² stor rektangulär park på Manhattan i New York, USA. 1853 bestämdes det att ett område mellan 59:e och 109:e gatan skulle bli park. Då parken invigdes låg den i stadens norra utkanter, det dröjde flera decennier innan den blivit en oas omgiven av bebyggelse. Parken gränsar i väst till avenyn Central Park West och i öst till Fifth Avenue. New York är en mångkulturell stad där i princip alla världens folkgrupper finns representerade. Ungefär en tredjedel av invånarna är födda utanför USA. Staden besöks årligen av mer än 40 miljoner (49 miljoner 2007) inhemska och utländska turister, vilket gör den till ett av världens mest populära turistmål. (Källa:Wikipedia)

Category 365foton, 290 Storstad, 156 av 365.

För fler deltagare och bilder klicka här http://365foton.se

4 svar på ”Storstad

    • USA är så stort. New York bara en del av detta land. New York verkar vara en stad man älskar (och vill åka tillbaka till) eller så ”hatar” man den (min sambo vill inte tillbaka dit). Jag tror alla får bilda sig sin egen uppfattning. Men staden är häftig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.