Kvarglömd

Visst är det intressant hur vi i vissa lägen har svårt veta hur man bör bete sig. I alla fall är detta min reflektion efter att ha suttit på en restaurang och sett en kvinna som glömt ta bort prislappen. Kvinnan satt i ett sällskap och även om jag behärskar språket så är det inte mitt språk. Det blev ett dividerande med mig själv för att bestämma mig när och hur jag skulle meddela kvinnan detta. Till slut hade hon gått. Jag var nog inte så närvarande i min egen middag heller. Vad hade du gjort?

Kvarglömd

Kvarglömd

Category 365foton, 151 Kvarglömd, 155 av 365.

För fler deltagare och bilder klicka här http://365foton.se

9 svar på ”Kvarglömd

 1. Pinsamt! Till en främmande människa skulle jag inte gå och påpeka att prislappen hänger kvar. Om personen däremot är bekant upplyser jag genast om nåt är galet.

  • Jag brukar utgå från mig själv och fundera hur jag själv skulle uppleva vissa saker. Men ett annat land och lite osäker på hur jag skulle uttrycka mig gjorde att jag funderade istället.

 2. Tänk att du hade kameran med och lyckades få det på bild! 🙂 Jag tror inte jag gått fram och sagt något till en främmande människa, men det borde man kanske göra..

  • Du vet, kameran är nästan alltid där. Är i ett stadie då blyghet kontra önskan står mot varandra. Ibland törs jag och ibland väljer jag bort fast jag vill fota. Nä, visst är vi underliga. När jag funderar hur jag själv skulle vilja ha det i hennes situation så beror det nog på vilket sällskap jag befinner mig i. Och samtidigt skulle det vara skönt om någon sa till. Kluvet.

 3. Bra tolkning men oj vad knivigt. Jag hade nog gått fram och säkert framstått som en fåne men jag hade velat att någon hade sagt till mig om det hade varit jag. Har självsagt till folk när mascaran är nere på kinden eller byxorna har hamnat i strumporna.. men visst skulle det kännas svårare när man är i ett annat land.. knasigt men det skulle kännas svårare, tror jag.
  Snygg bild i alla fall 🙂

 4. Absolut (tror jag =) ) att jag sagt till om jag varit hemma, men det kanske tagit lite längre tid innan jag hittat det rätta ordet för prislapp så hon hade kanske hunnit gå innan dess. =)

  Min fd svärmor var med när en kvinna kom ut från toaletten och hade stoppat in kjolen i strumpbyxorna och gick och ställde sig i kön på restaurangen – alla tittade men ingen sa något till hon såg det och gick fram och påpekade. Jag lovar att kvinnan var glad.

 5. Ett dilemma! Men det är ju bara väldigt roligt egentligen 😀 Hade jag kunnat glädje många genom en liten tokighet, hade det ju varit himla kul! Mamma gick på restaurang en kväll…med en kvarglömd papiljott i håret. Hon kände sig så fin hela kvällen, för att folk tittade på henne och log 🙂

  Hade det varit ett lämpligt tillfälle hade jag sagt till, men det beror på situation och person! Helt perfekt foto till temat, kan inte bli bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.