Läser, läser och läser,,,

Jag har läst två böcker i närtid som är helt olika men båda var bra. Jag har läst en bok som handlar om Kinas uppbyggnad till det land det är idag. Även historien om Taiwan finns med. Skriven av en kinesiska som även beskrivit Mao Zedongs historia. Boken handlade om tre systrar Soong som haft stor påverkan på landet Kina. Mycket välskriven och på något sätt lättläst trots årtal, många namn (inte så lätt komma ihåg) och med ett intressant perspektiv på händelserna som påverkade gången i historien.

En lättsam deckare var vad jag hittade i min bokhylla. Boken var så lätt att läsa och underhållande att den underhöll mig på en längre biltur hem från Lofoten. Påminde mig om Bo Balderssons böcker. Rolig, lättläst och spännande. Jag gissade inte rätt på mördaren.

Jag lägger till några andra böcker jag läst både i år och förra året. Jerk Schuitemas Den som göms i snö, Nina Georges Drömmarnas bok och Douglas Stewarts Shuggie Bain. Alla tre är läsvärda men olika genrer. Spännande deckare från Norrbotten var Schuitemas bok. Har en till bok av honom som ligger på lut. En ovanlig handling i Drömmarnas bok. En relation mellan en man och hans son beskrivs medan mannen befinner sig i koma. Sonen träffar den kvinna som mannen har en relation med och får på så vis en viss information från henne. Sonen träffar även en annan person på sjukhuset som kommer spela en roll i boken. Det är verkligen en drömmarnas bok. Shuggie Bain är mycket bra, men den är både tragisk och kärleksfull. Ger bilden av allt som kan påverka en person i en uppväxt; föräldrar, utanförskap, brist på pengar, missbruk, Och ändå finns det något hoppfullt. Läsvärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.