Böcker

Snart har i alla fall min semester passerat. Jag har läst men som vanligt inte så mycket som jag tänkt. Men då har jag förhoppningsvis gjort annat jag längtat efter. Två böcker har jag läst ut. Den ena är den sista i en triologi av Kristina Sandberg om Maj i Ö-vik. Den andra är en nyfunnen underbar författare Linda Olsson, en svenska som sedan lång tid bor på Nya Zeeland.

Kristina Sandbergs tredje bok om Maj ”Liv till varje pris” känns som lättläst. Nu har jag följt Maj genom många tankar och sett en viss förändring. Men ibland känns det så tungt och ibland är hon så rätt. Boken slutar med hennes dotter Anita och där skapas funderingar. Kommer det månne en bok om Anita? Jag gillar dessa typer av samhällssklldringar. Har även läst Moa Martinsson och Per Anders Fogelström där livet skildrades i en annan tid. Även Elsie Johansson har beskrivit det vardagliga livet på ett fint sätt.

Jag älskar språket i Linda Olssons böcker. Nu har jag läst två och denna gång blev det ”En syster i mitt hus”. Böckerna är lättlästa och eftertänksamma. Det gäller att avsluta och liksom ta in det som lästs innan man fortsätter. Boken handlar om systrar, vad livet gör med oss från våra föräldrar och till händelser i livet. Den är sorgsen, underbar och rörande. Den inger hopp och värme också. Det blir nog någon fler bok av Linda.

 

2 svar på ”Böcker

  1. Kristina Sandbergs bok om Maj har jag också läst … och visst är det intressant med såna här vardagsskildringar. Tack för tipset om Linda Olsson – en ny bekantskap för mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.