Att vara i en annan värld,,,

Jag har alltid tyckt om att läsa. En riktigt bra bok kan göra att jag glömmer tid och rum. Jag har också haft svårt att inte läsa klart en påbörjad bok trots att jag inte riktigt kommit in i handlingen. Och ibland så krävs det att man passerat mitten av boken och då är man fast. Att läsa faktalitteratur innebär något helt annat. Det innebär att man behöver reflektera över vad som skrivs och vad det innebär. Det tar lite längre tid med dessa, i alla fall för mig. De böckerna tillfredsställer en annan känsla, att veta mer. Och som sagt så är ju inte kunskap tung att bära.

Två av mina senaste böcker jag läst är

Den du älskar av Jennifer Weiner

Närmare naturen av Åsa & Mats Ottosson

Den du älskar handlar om två personer som möts i livet i unga år. Sedan möts de igen och igen och igen. Från den första rusiga förälskelsen till att försöka bygga en bra relation tar det olika vändningar. När de inser att man inte kan göra om någon annan utan att man behöver acceptera varandra så verkar de kunna hålla ihop. En lättläst roman. Om jag skulle ha en femgradig skala så ger jag den 2 av 5 i betyg.

Närmare naturen är en helt annan genre. Vetenskap och vetskap om varför vi mår bra därute är underrubriken. Den är fylld av finstämda bilder och fin text. Den beskriver vårt förhållande till naturen. Om ni lyssnat på naturmorgon så har ni hört Mats Ottosson. Jag kan höra hans röst när jag läser boken. Den ger en skön beskrivning av naturens läkande krafter och jag som gillar att vara i naturen gillar denna. Svår ge betyg på denna typ av böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.