Ordstäv,…(95 av 365foton)

Det finns så många ordspråk. En del känns som de glöms bort eller så passar de inte in i tiden. När vi drack kaffe så dök detta upp, jag hade ingen aning vad krusetår är. Trots att jag är en kaffedrickare av stora mått. Mina koppar på en dag finns inte med i ramsan.

Eget tema 377 Ordstäv

Du kan se fler bilder på 365foton

4 svar på ”Ordstäv,…(95 av 365foton)

  1. Så roligt att du tog med detta, under veckan i Sardinien pratade vi just om Krusetår, jag hade inte hört talas om den tåren men min man hade koll på att det fanns bonader med ordstävet….:) 🙂

  2. Fin tolkning och komposition. Jag tänker att krusetår kanske är när man övertalas att ta en kopp till fast man egentligen är nöjd. Googlade krusa och trodde faktiskt att det var pitemål, men det betyder ”truga, försöka övertala genom enträgna böner eller andra påtryckningar, speciellt till att äta eller dricka mera”, enligt en synonymordlista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.