En gång i tiden

behövdes en renovering av denna kyrka på grund av brand. Eller egentligen räckte det inte med en renovering utan kyrkan behövdes byggas upp på nytt. Om den ursprungliga kyrkan hade varit kvar så tror jag nog den hade genomgått ett antal renoveringar.

241 Renovering

241 Renovering

Jokkmokks gamla kyrka uppfördes ursprungligen 1753 och brann ned helt 1972. Efter branden återuppbyggdes kyrkan, exteriört en rekonstruktion av föregångaren. Kykobyggnaden är liggtimrad och runt kyrkan byggdes en bogårdsmur i stil med den som funnits på 1800-talet. (Källa Wikipedia).

Jag har aldrig varit inne i kyrkan men tror att jag inom en snar framtid ska besöka denna byggnad. Inomhus finns det flera spännande fotomotiv låter det som. Kanske     något blir ett tema framöver.

Category 365foton, 241 Renovering, 5 av 365

För fler deltagare och bilder klicka här http://365foton.se

2 svar på ”En gång i tiden

  1. Jag tror också att du kommer att besöka den vid senare tillfälle, kanske att jag också får en chans till det -när tiden finns och allt stämmer. =) Att renovera alla våra vackra kyrkor är viktigt och förhoppningsvis kommer det även i framtiden att finnas pengar för detta och att alla förstår hur viktigt det är att bevara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.