Påsktårta,,,(250av365foton)

Lite sent,,, men denna tårta skulle även kunna passa till jul med sina tillbehör av saffran och mandelmassa. Så håll tillgodo med ett recept.

Vit chokladmoussetårta med saffran och mynta

Tårtan kan ligga färdig i frysen.

Till 1 tårta

300 g mandelmassa

1 ägg

2 äggvitor

2 msk kakao

Fyllning

3 dl vispgrädde

200 g vit choklad

2 äggulor

ev 2 msk färsk hackad mynta

½ paket saffran

Garnering

färsk mynta, 5 passionsfrukter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.. Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvita och kakao

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

3. Grädda kakao i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakao kallna.

4. Fyllning: Vispa grädden men inte alltför hårt. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa ner äggulorna en i taget i chokladen. Tillsätt lite av den vispade grädden och rör ut till en jämn smet. Rör ner ev mynta och saffran. Vänd sist ner chokladsmeten i resten av grädden.

5. Bred ut smeten över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys minst 3 timmar. Låt tårtan stå framme minst ca 30 minuter före serveringen. Garnera med mynta och halverade passionsfrukter.

Tema 238 Påsktårta

Du kan se fler bilder på 365foton2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.