Att läsa

är väl underbart. En bok är en egen värld, precis som fotograferandet är en egen värld. En text blir bilder, en bild blir skrift. Det hänger ihop på något sätt. De senaste böcker jag läst är två olika böcker. Den ena är Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri och den andra är Det här är inte jag av Eva F. Dahlgren.

När jag läste Allt jag inte minns hade jag lite svårt få ihop vem som mindes vad, men när jag bara läste på utan att lägga så mycket vikt i det, så blev det en berättelse av vänskap, kärleksförhållanden och mystik. Annorlunda bok mot vad jag brukar läsa.

Det här är inte jag är ingen ny bok, har funnits i min bokhylla ett tag. Den beskriver tankarna hos en kvinna med tecken på utmattningssyndrom. Ett aktuellt ämne vid den tid som boken skrevs och även idag. Den är lättläst och ger en bild av den verklighet som en person i detta tillstånd kan befinna sig. Den är inte tråkig utan kan stundtals till och med locka till skratt. Får en att bli eftertänksam och fundera över hur livet kan bli.

 

4 svar på ”Att läsa

        • Hej igen, tog lång tid för svar. Jag har inte fotat på ett tag. Känns som ljussättningskursen gjorde mig så fokuserad på just den att jag inte hunnit eller haft lust fota. Men nu har fåglar och våren dykt upp så det känns som energin återvänder. Jag kämpar på med utmaningen 365 foton. Hör av dig om du vill ha sällskap för foto någon gång. //Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.